Selcable
6 februari, 2023

Senaste nytt från Selcable

Selcables verksamhets för 2023 är i full gång. Under årets första veckor har vi hunnit med flertalet möten inom våra tekniska kommittéer och arbetsgrupper samt uppdaterar trumverktyget med ny funktionalitetet.

– Trumverktyget kompletteras med en blanket för uppgifter om leveransadress, transporttör samt kontaktperson. Blanketten fylls i och skickas med returen och därefter fyller returmottagaren i information om kvalitetbedömningen, berättar Selcables tekniska sekreterare Bo Rasmusson.

Verktyget planeras att uppdateras ytterligare under året för att underlätta transportbeställning. Du når verktyget här.

Nordisk standard kan bli möjlighet

Selcable för även en diskussion med Svenska institutet för standarder (SIS) om standardisering av kabeltrummor. Det svenska standardiseringsorganet har öppnat upp för möjligheten att standardisera trummorna och hantera standarden framåt. Idag använder Finland, Norge och Danmark till stor del redan den svenska modellen, framtagen av svenska trum- och kabeltillverkare
– Det här skulle såklart gynna trumtillverkarna men på sikt också innebära att vi eventuellt kan arbeta fram en nordisk eller europeisk standard, säger Bo Rasmusson.

Sammanställning prisutveckling 2022

För den som vill titta närmare på prisutvecklingen under föregående år finns nu London Metal Exchanges (LME) sammanställning tillgänglig. Du når den här.